Wat is payroll? NL Payroll legt uit wat een payroll constructie is!

Wat is payroll? NL Payroll legt uit wat een payroll constructie is!U hebt er wellicht nog nooit van gehoord. Of misschien heeft u het wel eens voorbij horen, maar als ondernemer met veel risico’s, krijgt u dan opeens voorgesteld. Is payroll niet iets voor jou? U vraagt zich misschien af: ‘Een payroll constructie, wat voor haken en ogen zitten daaraan verbonden?’. NL Payroll legt uit! Lees de complete uitleg over wat een payroll constructie is en welke voordelen dit voor u als ondernemer heeft via: nlpayroll. 

Wat is een payroll constructie? 

Bij een payroll constructie zijn er in totaal drie partijen betrokken. Er is een inlener, het bedrijf waar alle werkzaamheden plaatsvinden en de partij die opzoek is naar nieuwe medewerkers en die zelf de werving en selectie uitvoert. Daarnaast is er de medewerker die werkzaam is/gaat werken bij de inlener. Als laatste is er een juridische werkgever, ook wel het payroll bedrijf dat is uitgekozen door de inlener. De medewerker ontvangt hierdoor geen arbeidscontract bij de inlener zelf. Het arbeidscontract wordt vanuit het payroll bedrijf aangegaan met de medewerker, die de inlener zelf heeft uitgekozen. Als inlener verplaatst u hiermee de verantwoordelijkheid voor de complete administratie, financiële en juridische werkgeverszaken, naar het payroll bedrijf voor een tarief die zij speciaal voor u per medewerker berekenen. Hierdoor worden veel risico’s als werkgever verplaatst naar het payroll bedrijf. Als ondernemer bent u dan enkel nog verantwoordelijk voor de werving en selectie van uw personeel en de aansturing op de werkvloer. Daarbij bepaalt u geheel zelf welk loon uw medewerkers gaan verdienen (conform cao), houdt u zelf functioneringsgesprekken en beslist geheel zelf of u contracten wilt verlengen of niet. Mocht u hierbij advies willen, dan is dit uiteraard altijd mogelijk. 

Een payroll constructie biedt ondernemers veel voordelen

Bij een payroll constructie treden medewerkers dus op papier in dienst bij het door u uitgekozen payroll bedrijf. Zij lenen medewerkers vervolgens exclusief uit aan u als inlener. Bij een payroll constructie besteedt de inlener de juridische en administratieve zaken van het werkgeverschap uit aan het payroll bedrijf. Zo hoeft u zich niet langer bezig te houden met de salarisadministratie, afdrachten van sociale premies, contracten beheren en het op een juiste wijze toepassen van de cao en pensioenen. Ook het ziekteverzuim is voor de risico van het payroll bedrijf. NL Payroll is een voorbeeld van een ervaren payroll bedrijf en helpt u graag verder als ondernemer!

Voordelen met NL Payroll als payroll bedrijf:

 • Het juridische werkgeverschap is overgedragen
 • De uitbetalingen van de lonen wordt correct en op tijd uitgevoerd
 • De arbeidscontracten en loonadministratie wordt voor u bijgehouden
 • De loonstrookjes worden duidelijk en overzichtelijk opgesteld
 • Administratie rondom ziek- en betermeldigen wordt bijgehouden
 • Registratie van gewerkte uren wordt bijgehouden
 • Reservering van het vakantiegeld en de uitbetaling hiervan wordt geregeld
 • De jaaropgave wordt opgesteld
 • Betaling en loonheffing en sociale premies wordt voor u gedaan
 • Minder risico’s bij ziekte en verzuim
 • Ervaren adviseurs om mee te overleggen

Benieuwd wat NL Payroll voor uw bedrijf kan betekenen of wilt u graag advies van onze adviseurs voor uw bedrijf? Neem dan eenvoudig contact met ons op of vraag een offerte aan om gelijk van slag te gaannlpayroll.nl/payroll/wat-is-payroll/” target=”_blank”> nlpayroll.nl/payroll/wat-is-payroll/