Waar kun je een leuke instructiefilm laten maken?

Een instructiefilm laten maken, bijvoorbeeld door JLF (Je Leukste Foto) is een hele handige manier om een boodschap over te brengen. Je moet het namelijk zo zien: Mensen zijn van nature lui, ze willen dat alle informatie die tot hen komt gemakkelijk op kunnen nemen, en daar vooral niet teveel moeite voor doen. Als je die klant dus iets te vertellen hebt wat simpelweg teveel informatie tegelijk is, dan kun je in plaats van die uit te typen beter een instructiefilm laten maken. De klant hoeft dan niet over die drempel heen om een hele pagina met instructies te lezen, maar kan simpelweg op ‘play’ klikken en het filmpje wordt vanzelf afgespeeld. Het grootste voordeel hieraan is dat je er veel meer mensen mee bereikt, voornamelijk doordat de drempel om een filmpje af te spelen veel kleiner is dan die om een hele pagina vol informatie door te spitten. De klant kan tijdens het kijken van het filmpje achterover leunen en de informatie komt vanzelf tot hem/haar. Doordat hij/zij de snelheid van het filmpje niet kan aanpassen blijft de informatie bovendien veel beter hangen, in tegenstelling tot wanneer die klant iets zou lezen. Tijdens het lezen sla je namelijk vaak stukken over, zoekend naar de juiste informatie, terwijl je tijdens een filmpje eerder geneigd bent alles te bekijken. Een instructiefilm laten maken is dus een hele slimme marketing-tool, simpelweg doordat mensen het sneller bekijken dan een hele pagina vol tekst en foto’s.

Een instructiefilm laten maken bij JLF

JLF (wat staat voor Je Leukste Foto) is een foto- en filmstudio in Hengelo. Je kon daar tot jaren geleden nog alleen terecht voor het schieten van allerhande foto’s, maar nu ook om zo’n instructiefilm te laten maken. Ze hebben namelijk niet alleen fotografen in dienst maar ook professionele videografen. Deze kunnen bij jou op de zaak filmpjes opnemen, of het nu gaat om een persoonlijke boodschap of de processen op de werkvloer. Eigenlijk kun je van elk onderdeel in je bedrijf een instructiefilm laten maken bij Je Leukste Foto. De videograaf komt op locatie, en bespreekt samen met jou eerst de boodschap die je graag wilt overbrengen. Daarna gaan jullie samen aan de slag. De opnames gebeuren liefst allemaal op één dag, waarna ze bewerkt en gemonteerd worden. Het eindresultaat is een goedlopende video die je kunt gebruiken op je website, of naar klanten kunt sturen die een bepaald product/dienst bij je hebben afgenomen. Zo’n instructiefilmpje is echt breed inzetbaar, en je kunt er super creatief mee zijn!

De diensten van Je Leukste Foto

Bij JLF zijn ze gespecialiseerd in het maken van foto’s en fimpjes voor allerlei doeleinden, denk maar eens aan:

  • Bruiloften
  • Events
  • Promotie-doeleinden
  • Social media beelden
  • Portfolio’s (voor modellen)

Bovendien kun je ook bij ze terecht voor een concept op maat. Heb je een bepaald soort foto’s in gedachte, of wil je een instructiefilm laten maken over een bepaald product dat je verkoopt, neem dan gerust even contact met ze op. Een instructiefilm laten maken mag dan heel duur klinken, bij Je leukste Foto kun je ook terecht met een klein budget. Aan de hand van jouw wensen maken ze een filmpje op maat, dat precies laat zien wat jij wil vertellen. En dat komt altijd professioneler over dan enkel gebruik maken van tekst met foto’s!

Lees meer…