Ripple kopen: hoeveel risico?

RIpple kopen, de een heeft er nog nooit van gehoord, de ander heeft slechte ervaringen gehad. Hoe voorkom je dat je met ripple kopen al je geld verliest? Wat is ripple eigenlijk? (Voor de leken onder ons). Je leest het allemaal in de special van vandaag. Ripple kopen: hoeveel risico? Alles draait natuurlijk om zo weinig mogelijk risico lopen. Het moment dat jij besluit om ergens geld in te stoppen, wil jij ook een garantie hebben dat jij ook weer wat van dat geld terug zal zien. De wereld van cryptocurrency, daar gaat veel achter schuil. Er kan ontzettend veel geld worden verdiend, maar tegelijkertijd kan er nog meer geld worden verloren. 

Wat houdt de wereld van cryptocurrency in? 

Eerst zal een introductie volgen over wat de wereld van cryptocurrency precies inhoudt. Wist je dat dit een aantal jaren geleden nog helemaal niet bestond? Vervolgens zal kort worden toegelicht wat ripple is, aangezien we naar het einddoel willen werken: het antwoord op de vraag, waar kan ik veilig ripples kopen? Cryptocurrency, beter bekend als digitaal geld. Een populair begrip, waarvan maar weinig mensen precies weten wat het nou eigenlijk inhoudt. Het geld van de toekomst wordt het ook wel genoemd. Het heeft allemaal te maken met Bitcoin en de uitvinder Satoshi. In eerste instantie was Bitcoin niet eens bedoeld als digitale valuta maar was dit bedoeld als waterdicht systeem om geld rechtstreeks van de ene partij naar de andere partij te kunnen sturen – zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een bank of andere financiële instelling. Net als met geld op een bankrekening, draaien valuta uiteindelijk om een getal in een database dat een bepaalde waarde vertegenwoordigt. Ze kunnen net als gewone valuta gebruikt worden om betalingen te verrichten en dit zie je steeds meer gebeuren. Belangrijke kenmerken zijn dat het bruikbaar is voor iedereen en dat betalingen onomkeerbaar zijn. Ripple is een soort munt. Het is een digitale valuta dat de afkorting XRP heeft. Het is ook een p2p-betalingsnetwerk, hetgeen we net hebben omschreven. Deze munt wordt voornamelijk gebruikt in de financiële sector en het doel is om gesloten financiële netwerken open te breken. Als je dit weet, weet je ook waarom ripple kopen een goed idee is, het is immers een populaire munt. Maar hoe doe je dat veilig en waar moet je beginnen? Lees het hieronder en start met ripple kopen.

Ripple kopen: waar kan ik veilig ripples aanschaffen?

cryptotips vind je via cryptotips.eu. Waar kun je veilig ripples aanschaffen? Momenteel zijn er veel Nederlandse brokers die ripple hebben opgenomen in het assortiment, aangezien de populariteit van deze digitale munt sterk is toegenomen de afgelopen maanden. Bij een Nederlands broker kun je veilig en eenvoudig betalen met iDEAL of Bancontact. Bankoverschrijving is uiteraard ook een optie. Een tip is wel om je alvast te registreren bij alle aanbieders, zodat als er een ledenstop volgt, je niet zonder account komt te zitten en je geen ripple kunt kopen. Een aantal aanbieders volgen nu:
  • Bitvavo
  • Bitqist
  • Coinmerce 
  • Bitcoin Meester
  • LiteBit
  • Anycoin 
  • Satos
  • Plus500

Er staan een aantal bekende namen en een aantal minder bekende namen tussen. Het is aan jou om te kijken welke website jouw voorkeur heeft als jij ripple wilt kopen.