uitvaartverzekering vergelijken?

Wanneer iemand overlijdt komt er heel veel bij kijken. De uitvaart moet geregeld worden en dan is ook de vraag of er een uitvaartverzekering is. Wanneer u dus voor uzelf een verzekering regelt is het wel zo handig om een uitvaartverzekering te vergelijken. uitvaartverzekeringtop3 heeft alle verzekeringen op een rijtje gezet zodat u degene kan kiezen die het beste bij u past. 

Uitvaartverzekering vergelijken: Waarom?

Bij een uitvaart komen veel kosten kijken. Iedereen wil de uitvaart graag zo mooi mogelijk laten verlopen en die wensen kunnen in de papieren lopen. Door een uitvaartverzekering af te sluiten zadelt u uw nabestaanden niet op met torenhoge kosten. Het is daarom handig om een uitvaartverzekering te vergelijken zodat het helemaal aansluit op al uw wensen. 

Kosten

Veel mensen weten niet dat een uitvaart best veel geld kost. Het ligt er dan ook nog aan of het om een begrafenis of een crematie gaat. Bij een crematie moet je aan een bedrag van €6.000 tot €8.000 denken. Bij een begrafenis moet je toch al snel aan een bedrag van €8.500 tot €10.000 denken. Deze kosten uit eigen zak betalen is vaak niet haalbaar waardoor een uitvaartverzekering een erg goede uitkomst is. 

Soorten

Er zit ook nog verschil bij een uitvaartverzekering vergelijken. U kunt namelijk kiezen uit verschillende verzekeringen, namelijk: 

  • Kapitaalverzekering
  • Sommenverzekering
  • Naturaverzekering
  • Naturaverzekering met geldbedrag

Kapitaalverzekering

Hierbij gaat het om een specifiek geldbedrag. Komt u te overlijden dan wordt dit bedrag vrijgegeven aan de nabestaanden om de uitvaart te betalen. 

Sommenverzekering

Ook hier verzekerd u zich voor een bepaald bedrag maar wordt het losgekomen bedrag overgemaakt naar de uitvaartondernemer. 

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering verzekert u zich in producten en en diensten. De verzekeraar maakt dan gelijk het bedrag naar de uitvaartondernemer over. 

Naturaverzekering met geldbedrag

Dit is een combinatie van een geldbedrag en diensten en producten. Hierbij wordt een deel vergoedt voor de diensten en producten, en de rest van het geldbedrag kan vrij besteedt worden door de nabestaanden voor de uitvaart. 

Verzekeraars

Er zijn verschillende verzekeraars in Nederland voor een uitvaartverzekering. Het is dus handig om de uitvaartverzekering te vergelijken zodat u weet welke verzekeraar aansluit op uw wensen. De verzekeraars die er zijn:

  • Yarden
  • Dela
  • Nuvema
  • Ardanta
  • Klaverblad verzekeringen
  • Monuta

Yarden

Deze verzekeraar dekt alle soorten verzekeringen. Het minimale bedrag bedraagt €500 en het maximale bedrag bedraagt €20.000. Kinderen zijn bij deze verzekeraar tot 21 jaar gratis. Bij de uitvaartverzekering vergelijken krijgt deze verzekeraar vier sterren. 

Dela

Ook deze verzekeraar dekt alle soorten verzekeringen. Het minimale bedrag is €603 en het maximale bedrag is €25.000. Kinderen zijn bij deze verzekeraar niet gratis maar tot 25 jaar krijgt u wel korting. Deze verzekeraar krijgt bij het een uitvaartverzekering vergelijken vijf sterren. 

Nuvema

Deze verzekeraar dekt alle soorten behalve de kapitaalverzekering. Het minimale bedrag is €1.000 en het maximale bedrag is €20.000. Deze verzekeraar vergoedt kinderen tot 18 jaar gratis. Vanuit de uitvaartverzekering vergelijken krijgt deze verzekeraar vier sterren. 

Ardanta

Ardanta verzekerd niet alle soorten. Alleen de kapitaalverzekering en de vrije keuze uitvaartverzekering worden vergoedt. Het minimale bedrag is €1.000 en het maximale bedrag is €15.000. Ook hier zijn kinderen tot 18 jaar gratis verzekerd. Deze verzekeraar krijgt vier sterren. 

Klaverblad verzekeringen

Bij de uitvaartverzekering vergelijken blijkt dat deze verzekeraar ook alleen de kapitaalverzekering en de vrije keuze uitvaartverzekering dekt. Het minimale bedrag is €3.000 en het maximale bedrag is €20.000. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd. Deze verzekeraar krijgt vier sterren maar is wel het duurst in vergelijking met andere verzekeraars. 

Monuta

Deze verzekering dekt wel alle soorten. Het minimale bedrag is €1.000 en het maximale bedrag is €15.000. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis en Monuta krijgt vier sterren.