Hoe maak je gemakkelijk een digitale factuur?

Als je een eigen bedrijf hebt dan is het wel zo fijn als je je klanten een digitale factuur of offerte kunt toekomen. Dit ziet er professioneel uit, en als diegene hem direct kan betalen is dat nóg fijner. Dit kun je onder andere doen met de handige software van teamleader. Daar zijn ze gespecialiseerd in software voor ondernemers, die het ondernemen een stuk makkelijker maken. Ze hebben allerlei programma’s ontwikkeld die je kunt inzetten om meer tijd over te houden en meer overzicht te krijgen. Een daarvan is bedoeld om heel gemakkelijk een digitale factuur te maken. In dit programma kun je je eigen logo uploaden en al je gegevens invullen. Deze komen automatisch op de facturen of offertes te staan wanneer je ze verstuurd. Als je vervolgens een digitale factuur of offerte wilt aanmaken hoef je alleen nog maar de gegevens van de klant in te voeren en alles komt vanzelf op de juiste plek te staan. Je eigen gegevens rechts bovenin, die van de klant links bovenin, en de inhoud eronder. Uiteraard kun je ook betalingsvoorwaarden toevoegen, die de klant ziet wanneer deze die digitale factuur ontvangt. Het fijne aan het werken met de software van teamleader is dat klanten deze factuur direct met enkele muisklikken kunnen betalen. In de mail die ze ontvangen zit namelijk een handige betaallink. Daar kunnen ze op klikken, waarna ze het bedrag op de door hun gewenste wijze kunnen betalen, bijvoorbeeld via iDeal. 

Is mijn digitale factuur al betaald?

teamleader heeft iets heel slims bedacht voor jou als ondernemer. Als je namelijk gebruik maakt van meerdere programma’s die zij hebben ontworpen dan kun je ze aan elkaar koppelen. Je kunt zo klanten aanklikken van het klantenbestand dat je hebt opgemaakt in het CRM-programma, waarna diens gegevens automatisch op de digitale factuur terecht komen. En je kunt zelfs inzien of al die facturen al betaald zijn. In een handig overzicht zie je alle facturen die je hebt verstuurd onder elkaar staan, met daarnaast hun status. Je ziet dus in één oogopslag welke daarvan reeds betaald zijn en welke niet. Je kunt de klant in kwestie dan zelf een betalingsherinnering sturen betreft deze digitale factuur, maar zelfs dat kun je automatisch laten doen. Je kunt instellen dat deze software automatisch dit soort herinneringen stuurt wanneer klanten niet op tijd betalen, super handig! 

Handige software voor ondernemers 

De software om gemakkelijk een digitale factuur te maken is nog niet alles, bij teamleader bieden ze nog veel meer handige programma’s die je kunt gebruiken om het ondernemen makkelijk te maken, zoals:

  • Een CRM programma
  • Een programma voor uren- en tijdregistratie
  • Een programma voor projectbeheer

Het idee achter al deze programma’s is dat ze het jou als ondernemer makkelijk maken en dat je meer overzicht hebt. En doordat al deze software aan elkaar te koppelen is werkt het super logisch en intuïtief. Ook als je geen verstand hebt van computers kun je gemakkelijk met dit programma een digitale factuur maken of aan klantenbeheer doen. Vraag gerust eens een proefversie aan, dan kun je zien hoe makkelijk het is!