Heb jij een regenton in je tuin?

Als je een eigen tuin hebt, dan is het aan te raden om hier een regenton neer te zetten. Er komen steeds vaker periodes van droogte voor in Nederland en het is dan verstandig om al het water te gebruiken dat voor handen is, dus ook regenwater. Een regenton hoeft bovendien niet heel duur meer te zijn en is daarmee ook voor mensen met een kleiner budget goed betaalbaar. Als jij er nog geen hebt en je hebt wel een eigen tuin, dan is het zeker de moeite waard om eens over de aanschaf ervan na te denken.

Voordelen van een regenton

Wat zijn nu de redenen om een dergelijke ton te plaatsen? We noemden net al een eerste, namelijk het feit dat het in Nederland steeds droger wordt, waardoor we steeds minder water hebben om te gebruiken. Het zuiveren van water wordt ook steeds lastiger. Heb je een regenton, dan hoef je niet langer schoon drinkwater te gebruiken op momenten dat dit niet echt noodzakelijk is. Natuurlijk gebruik je water uit de kraan om te drinken, je eten te koken en dat soort zaken, maar er zijn ook heel veel handelingen waarvoor je prima regenwater kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het wassen van je auto of het schoonboenen van je stoep. Of wat dacht je van je planten water geven? Zowel je planten buiten als binnen doen het beter op regenwater, onder andere omdat hier minder kalk in zit. Ook dat is dus een voordeel van een regenton: je kunt je planten bewateren met water dat gezonder voor ze is. Ze zullen daardoor gezonder worden. Een ander voordeel is dat je bespaart op je waterverbruik. Op dit moment is kraanwater nog niet heel erg duur, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de prijzen de komende jaren zullen gaan stijgen, aangezien er steeds minder water beschikbaar is en het zuiveren lastiger wordt. Met een regenton kun je je waterkosten dus beperken.

Verschillende soorten tonnen

Er zijn dus verschillende redenen om voor het plaatsen van een regenton in je tuin te kiezen:

  • je kunt je planten water geven met regenwater, wat gezonder voor ze is
  • je ontlast de waterbedrijven
  • je bespaart op je waterrekening

Spreekt dit jou aan en wil je een ton gaan kopen, dan kun je tegenwoordig uit heel veel verschillende varianten kiezen. Natuurlijk verschilt de inhoud, er zijn grotere en kleinere exemplaren, maar er zijn meer verschillen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een eenvoudige regenton die van kunststof gemaakt is, deze zijn relatief laag geprijsd en doen hun werk prima. Maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor exemplaren die ook echt iets moois toevoegen aan jouw tuin. Bijvoorbeeld een exemplaar van hout, dit zorgt voor een hele rustieke uitstraling. Naast verschil in materiaal, zijn er ook verschillen in model. Sommige modellen zijn hoog en slank, andere zijn juist lager en ronder. Daar komt bij dat sommige tonnen uitgerust zijn met een plantenbak in het bovenste deel, om ze echt te integreren in je tuin. Wat voor soort regenton jij ook zoekt, je kunt het kopen via regenton.nu.

Lees meer…