Zorg voor de juiste sfeer in huis met een LED dimmer

LED verlichting is tegenwoordig een zeer populaire optie. LED is namelijk een energiebesparende technologie en daar profiteer je dus elk jaar van als je de energierekening in de bus krijgt. Maar elk voordeel heeft een nadeel. LED verlichting is namelijk niet altijd even sfeervol. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe je gebruik maakt van LED verlichting. Als je bijvoorbeeld kiest voor spots, dan heb je vaak te maken met helder wit licht. Dat is niet bepaald geschikt voor de woonkamer, maar het is perfect voor de keuken, douche of bijkeuken. Mocht je toch LED spots willen gebruiken in de woonkamer, dan kun je de LED spots combineren met dimmers. LED dimmers zijn echter wel een speciaal soort dimmers. Je kunt dus niet zo maar even naar de winkel gaan en vragen om een LED dimmer. Het komt nogal precies wanneer je een keuze moet maken voor een LED dimmer. Vaak hoor je bijvoorbeeld een irritant gezoem als je gebruik maakt van een LED dimmer. Wat je ook vaak ziet is dat de lampen gaan flikkeren. Het is dan net alsof je in een spookhuis woont. Je kunt het geflikker alleen uitschakelen als je de dimmer helemaal opendraait, maar dan heb je maximaal licht wat je juist wil voorkomen met de LED dimmer. Het is daarom belangrijk dat je goed kijkt naar je LED verlichting. Niet alle LED lampen kunnen gedimd worden. Daarnaast moet je goed kijken naar het merk van je LED verlichting. Als je LED verlichting hebt van het merk Busch Jaeger, dan moet je er een dimmer bijkopen van hetzelfde merk. De dimmers van Busch Jaeger hebben namelijk een dikkere as en zijn daardoor alleen geschikt voor schakelmateriaal van hetzelfde merk. Led Dimmers van Gira, JUNG en PEHA kun je echter vaak onderling gebruiken. Dus het is geen probleem om een Gira dimmer te gebruiken voor JUNG schakelmateriaal en andersom. Dit is omdat alle drie de merken schakelmateriaal verkopen met een as van 4 mm dik. Je hebt vrijwel altijd met deze merken te maken, want de 4 merken bij elkaar hebben een marktaandeel van 85%. Als een LED leverancier niet ten minste 1 dimmer van deze 4 merken heeft getest, dan is er waarschijnlijk iets raars aan de hand.

Wees zeker van een passende LED dimmer door te bestellen via Sander Vunderink Elektromaterialen

Omdat het dus nogal precies komt met een LED dimmers, doe je er goed aan om te bestellen via de expert. Wat dat betreft zit je bij Sander Vunderink Elektromaterialen altijd goed. Je kunt hier in ieder geval LED dimmers bestellen van alle 4 de bovengenoemde merken. Daarnaast kun je altijd advies vragen om te kijken of een LED dimmer een optie is voor jouw verlichting. Je kunt ook direct het nodige schakelmateriaal bestellen. Op deze manier kun je vanaf het begin alles meteen goed installeren inclusief de LED dimmer. Dat is wel zo handig, want als je de zaken achteraf nog wilt veranderen, dan loop je het risico dat het niet meer mogelijk is. Naast een LED dimmer kun je uiteraard ook de nodige LED verlichting bestellen.

Het assortiment van Sander Vunderink Elektromaterialen

Je kunt bij Sander Vunderink terecht voor verschillende elektromaterialen en gereedschap. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Gasmeters
  • Grondkabels
  • Inbouwdozen
  • Striptangen
  • Schroevendraaiers
  • Metaalboren

Voor een compleet overzicht van alle artikelen kun je het beste zelf een kijkje nemen op de website van sandervunderink.nl. Hier kun je alle artikelen overigens ook gelijk bestellen. Dit doe je door de artikelen van je keuze toe te voegen aan de winkelwagen.