Zomerbanden

Zomerbanden zijn banden die zijn afgestemd op iets warmere omstandigheden en dus uitermate geschikt zijn om in de zomer te gebruiken. Zeker als u ook gebruik maakt van winterbanden zijn zomerbanden een uitstekende keuze, omdat ze u de optimale grip bieden in de zomer. En op het moment dat het weer kouder wordt wisselt u gewoon uw banden weer om en zet u uw winterbanden onder uw auto. Bij JD Banden & Velgen vindt u een ruim aanbod in originele nieuwe en gebruikte banden voor Audi, BMW, Mini en Volkswagen, zodat u altijd de banden kunt vinden die bij uw auto passen.

Zomerbanden voor iedere auto

Wij hebben een passie voor originele velgen en banden en vinden het belangrijk dat uw velgen en banden passen bij uw auto, zodat u altijd de optimale rijervaring heeft. Daarbij is het belangrijk dat u gebruik maakt van de originele velgen en banden, want die zijn speciaal uitgekozen door de fabrikant en passen precies bij uw auto. U kunt bij ons kiezen uit een grote voorraad banden, voor de merken Audi, BMW, Mini en Volkswagen. Al onze banden zijn speciaal uitgekozen om bij uw auto te passen en worden geleverd met bijbehorende originele velgen, zodat het verwisselen van uw zomerbanden extra gemakkelijk gaat. Wij balanceren altijd de velgen voor u, zodat u een optimale rijervaring heeft en geen last heeft van kleine trillingen tijdens het rijden. Zomerbanden zijn speciaal ontwikkeld voor een optimaal rijgedrag als het wat warmer wordt. De banden functioneren dus minder goed bij winters weer, zoals sneeuw. Bij welke temperatuur de banden wel uitstekend functioneren is vanaf 7 graden Celsius. Dat betekent dat u al vanaf de lente uw zomerbanden kunt gebruiken, en natuurlijk tijdens de zomer en vaak ook nog voor een lange tijd tijdens de herfst. Zomerbanden zijn dus zeer veelzijdige banden, die u een groot gedeelte van het jaar kunt blijven gebruiken. Wel kunt u niet met zomerbanden door blijven rijden in de winter, want dan verliest u essentiële eigenschappen van de band, zoals grip en de mogelijkheid om efficiënt water af te voeren. De voordelen van een zomerband zijn als volgt:

  • De lamellen in het profiel van een zomerband verminderen de rolweerstand van de band, zodat uw brandstofverbruik wordt geminimaliseerd. Dit komt vooral tot uiting bij een heet en droog natdek.
  • Op een heet en droog natdek verminderen zomerbanden ook de remweg. Gemiddeld is de remweg van een auto met zomerbanden bij een snelheid van 100 kilomtere per uur 8 meter korter. Ook bij een nat wegdek komt deze eigenschap nog steeds tot uiting: de auto heeft dan een verminderd wegdek van 6 meter.

Combineer met originele velgen

Het liefst combineert u dus uw banden met een originele velg, zodat u zeker weet dat u veilig de weg op gaat. Originele velgen worden altijd geproduceerd volgens een hoogstaand produce, terwijl u met imitatievelgen het risico loopt dat u een inferieur product koopt. Met een originele velg loopt u simpelweg minder risico. Ook worden de originele velgen altijd getest door de fabrikant om aan de strengste veiligheidscriteria te voldoen. Bij JD Banden & Velgen vindt u zomerbanden voor diverse modellen van Audi, BMW, Mini en Volkswagen, zodat u altijd de juiste banden kunt vinden voor uw bedrijf. Onze banden worden altijd geleverd met een originele velg, waarbij u kunt kiezen tussen een ongebruikte en gebruikte velg. Wat uw voorkeur dus ook is en wat voor auto u heeft, bij ons kunt altijd terecht. Wij verzenden uw banden door heel Nederland en België en natuurlijk kunt u ook altijd langskomen in onze showroom om zelf uw banden op te halen.