Ruitschade aan uw auto

Iedereen die veel autorijdt kent het probleem wel, u rijdt ergens en een steentje spat op en komt tegen uw voorruit aan. In een fractie van een seconde hebt u zo plotseling ruitschade opgelopen. Op het moment dat dit bij uw autoruit gebeurt, hebt u in feite twee opties, meteen laten repareren of dit zo lang mogelijk uitstellen. Sommige mensen kiezen voor het laatste, maar dit is zeer onverstandig. De ruitschade kan op dat moment dan wel heel klein zijn en zolang het op een plek zit waar het uw zicht niet belemmerd, kunt u denken dat schadeherstel niet meteen nodig is. Maar een klein barstje kan plotseling uitgroeien tot een heel grote scheur en dat is natuurlijk wel problematisch. Niet enkel omdat dat uw zicht zeker zal belemmeren, maar ook omdat u dan het risico loopt dat de ruit barst. Nu is deze gemaakt van speciaal glas, dus u zult hierdoor niet snel verwondingen oplopen, maar het zorgt natuurlijk wel voor een zeer gevaarlijke situatie als u dit onderweg gebeurt. Een enkel barstje, wat u misschien nauwelijks kunt zien, kan dus uiteindelijk een groot probleem opleveren. Kleine ruitschade negeren is dan ook zeer onverstandig.

Laat ruitschade snel repareren

Ruitschade is erg vervelend omdat het, zoals gezegd, uw zicht kan belemmeren en ervoor kan zorgen dat de hele autoruit breekt. Maar het is ook vervelend omdat het de sterkte van de carrosserie aantast. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar het glas vormt natuurlijk een grote verbinding tussen de verschillende andere onderdelen van de auto. Valt dit weg of wordt de kracht ervan ondermijnd door een scheur, dan tast dit dus in feite de hele constructie van de auto aan. Ook daarom is herstel van ruitschade erg belangrijk. Nu is het zo dat als u met een klein barstje of een sterretje in de ruit naar uw vakgarage gaat, dit vaak snel te verhelpen is. Er bestaan speciale producten waarmee automonteurs de kleine schade snel kunnen herstellen en de reparatiekosten blijven daardoor laag. Blijft u echter rondrijden met het sterretje in uw voorruit en gaat u pas naar de garage op het moment dat het een grote scheur geworden is? Dan is de ruitschade niet zomaar meer eventjes te herstellen. Vaak zal dit leiden tot het geheel vervangen van het glas en het zal voor zich spreken dat dit een veel duurdere reparatie is. Dat is natuurlijk zonde van het geld, u kunt dit dan beter uitgeven aan andere dingen dan aan een dure reparatie die niet noodzakelijk was geweest.

Autobedrijf Bennie Wilmink

Spat er een steentje tegen uw voorruit en merkt u op dat er een sterretje hierdoor is ontstaan? Dan is het dus zaak om deze ruitschade zo snel mogelijk te laten verhelpen. Op die manier voorkomt u:

  • het ontstaan van grotere scheuren in het glas
  • verzwakking van de carrosserie
  • een langdurige reparatie, waarbij de hele ruit vervangen moet worden
  • onnodig hoge reparatiekosten

Al met al dus genoeg redenen om zeker niet door te rijden met ruitschade, hoe klein het op dat moment ook mag zijn. Ga hiermee zo snel mogelijk naar een garage en laat het herstellen. De kans is groot dat de verzekering de kosten hiervan op zich neemt. Bij Autobedrijf Bennie Wilmink zoeken zij dit graag voor u uit. Als u bij hen komt voor ruitreparatie en u neemt uw groene kaart mee, dan gaan zij meteen even voor u na of uw verzekering ook deze reparatiekosten dekt. Zij kunnen veel kleine schades aan ruiten snel herstellen, zodat u weer veilig kunt rijden. Ga met uw ruitschade dus naar Autobedrijf Bennie Wilmink voor een snel herstel! Voor meer informatie bekijk de website : benniewilmink.nl!