Ptfe wordt ook wel teflon genoemd

Wij van hardick.nl willen u graag kennis laten maken met Ptfe. Dit materiaal is wellicht beter bekend als “Teflon”. Teflon is echter een merknaam en wellicht de bekendste producent van Ptfe. Het is een chemische verbinding tussen koolstof en fluor met zeer interessante eigenschappen. Tegenwoordig vindt u Ptfe niet langer in de ruimtevaart maar ook binnen zeer uiteenlopende industrieën. Wij van Hardick zijn een van de grootste producenten en leveranciers van dit etheenpolymeer in Europa. We bouwen diverse toepassingen voor allerlei industrieën zoals:

  • De tapijtindustrie,
  • Kunststofindustrie,
  • Voedingsindustrie
  • En textielindustrie.

Kijkt u voor de volledige lijst op onze website. U kunt zien dat we voor vrijwel elke toepassing een oplossing in huis hebben. Wilt u bijvoorbeeld transportbanden voorzien van Ptfe? Neem dan contact met ons op. Wilt u de hele inpakcentrale automatiseren en er zeker van zijn dat u vervolgens weinig controle en onderhoud hoeft te verrichten? Ook dan is het verstandig om te investeren in Ptfe. Voor het aanbrengen van verpakkingsfolie op producten, dozen of weer ander verpakkingsmateriaal is een gewenste temperatuur nodig. Tape en folie mogen niet verbranden dus u hebt hier een bepaalde stof voor nodig. U raadt het waarschijnlijk al: Ptfe is bestand tegen hete temperaturen oplopend tot maar liefst 260 graden Celsius.

 We gebruiken Ptfe voor diverse doeleinden

U kunt naast teflonook uit onze siliconen producten kiezen. Denk hierbij aan siliconenrubber of -weefsel zodat u botsingen op de lopende band kunt voorkomen. Ptfe maken we als weefsel, rollen tape en als sealbanden. Het is in vele diktes aan te brengen op transportbanden en lasapparatuur. Naast de reeds genoemde hittebestendigheid van Ptfe heeft het nog vele andere interessante eigenschappen. Zo heeft het een hoge trekkracht maar een lage wrijvingsweerstand zodat het niet uit rekt of scheurt maar wel soepel over de transportband rolt. Een belangrijke eigenschap van teflon is het feit dat het vrijwel niet aan elkaar kan kleven. U wilt dit immers niet als verpakkingsmateriaal gebruiken als de dozen aan elkaar gaan kleven, laat staan de producten die u hierin verpakt. Het is ook nog eens bestendig tegen zeer uiteenlopende chemische stoffen, zowel zuren als basen. Ook organische groei zoals bacteriën en schimmels is onmogelijk op Ptfe. U leest het, dit materiaal is van alle markten thuis. We verkopen dit product per rol en kunnen er vele machines mee voorzien. Klinkt u dat als muziek in de oren? Geef dan aan wat uw wensen zijn zodat we een offerte voor u kunnen opstellen. De perfecte Ptfe-las hebben wij voor u in petto en we helpen u ook graag bij de onfeilbare afstemming tussen teflon en het glas- of aramideweefsel.

Benieuwd naar onze producten? Kijk dan snel op de website

Op onze website www.hardick.nl vindt u een helder overzicht van ons huidige aanbod. U kunt per product diverse toepassingen bekijken en de technische specificaties doorlezen. Wilt u bepaalde producten met eigen ogen zien? Maakt u dan snel een afspraak met de klantenservice. Op de afgesproken dag staan de koffie en thee voor u klaar in Enschede. Blijft u graag op de hoogte van informatie over onze producten? Volg dan ons bedrijf via de sociale media. Via Facebook, Twitter en Pinterest houden we u graag up to date. Met meer dan 100 ervaring mag u er wel vanuit gaan dat u te maken krijgt met een gepassioneerd en ervaren bedrijf dat vakmanschap hoog in het vaandel heeft staan. We zijn een serviceorganisatie. Dat betekent dat we u niet enkel producten leveren maar ook installeren en zorg dragen voor het onderhoud. Hebt u bijvoorbeeld een acuut probleem? Dan kunt u rekenen op onze 24-uursservice.