Ooglaserbehandeling

Wie last heeft van slechte ogen, kan in verscheidene gevallen gebaat zijn met een ooglaserbehandeling. Natuurlijk is het heel erg prettig dat wij in ons deel van de wereld gewoon naar een opticien kunnen gaan en hier onze ogen kunnen laten opmeten. Vervolgens worden er bijpassende lenzen of een bril op maat voor ons gemaakt en vaak wordt dit alles ook nog geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering. Maar het dragen van lenzen of een bril kan op den duur toch vervelend worden. De lenzen kunnen uw ogen irriteren en de bril kan vervelend aanvoelen aan uw neus of oren. Dat is het moment dat velen beginnen na te denken over een ooglaserbehandeling. Want als u hiervoor in aanmerking komt, kan het zo zijn dat u nooit meer een bril of lenzen hoeft te dragen! Dat is natuurlijk een zeer prettig vooruitzicht. Ziet u ook slecht en bent u zat van het gebruik van brillen en contactlenzen? Dan is het dus zeker de moeite waard om eens bij uw arts na te gaan of een ooglaserbehandeling in uw geval ook een optie zou zijn. Niet bij iedereen zal het alle zichtproblemen kunnen verhelpen, maar wel bij veel mensen!

Hoe werkt een ooglaserbehandeling?

Wat wordt er nu precies gedaan als er bij u een ooglaserbehandeling uitgevoerd wordt? Er wordt dan een behandeling uitgevoerd aan het hoornvlies van uw oog. Wat velen niet weten is dat dit vlies bestaat uit meerdere lagen, waarvan de buitenste laag epitheel heet en de laag direct daaronder stroma. Belangrijk om te onthouden is dat het epitheel eigenlijk op eenzelfde manier werkt als onze lichaamshuid, het beschermt ons tegen invloeden van buitenaf en beschadigingen worden snel weer genezen. Ontstaat er bijvoorbeeld een klein krasje op deze laag, omdat u iets in uw oog hebt gekregen, dan voelt dit een tijdje vervelend, maar het geneest vanzelf. Met een ooglaserbehandeling wordt er dus niet op deze laag gewerkt, aangezien alle veranderingen hieraan door het lichaam vanzelf weer teniet gedaan worden. Met de laser richten artsen zich op de laag daaronder, het stroma. Door hier veranderingen in aan te brengen, kunnen zij ervoor zorgen dat er blijvend een verandering plaatsvindt, doordat deze laag zichzelf niet hersteld. Op die manier kunnen artsen er dus voor zorgen dat uw zicht verbeterd wordt. Belangrijk om te weten is dat er niet slechts één soort ooglaserbehandeling mogelijk is, maar dat er meerdere varianten zijn, te weten:

  • ReLEx SMILE
  • PRK of LASEK
  • Wavefront
  • LASIK of FemtoLASIK

International Vision Centers Amsterdam

In Nederland kunt u in Amsterdam bij International Vision Centers terecht voor een uitstekende ooglaserbehandeling. Hun artsen zijn hier zeer ervaren in en kunnen tijdens een quickscan of vooronderzoek goed bepalen welke behandelmethode voor u de beste keus is. Hier kunt u zelf ook al een beeld van krijgen door op hun website hun online oogtest te doen. U kunt aan de hand daarvan zien of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling en welke behandelmethode waarschijnlijk het best bij u past. Ook kunt u daar meer lezen over de verschillende behandelmethodes. Op de website kunt u meer lezen over oogklachten, over ervaringen van andere patiënten met de behandeling en over de kliniek zelf. Doordat zij echt gespecialiseerd zijn in deze behandeling, kunt u er van op aan dat u de beste laserbehandeling krijgt die mogelijk is. Wilt u meer weten over de kliniek, over hun specialisten of over de behandelingen die zij te bieden hebben, neem dan gerust eens contact met hen op. Dit kan zowel telefonisch als via e-mail. Loop dus niet onnodig rond met ergernis aan bril of lezen, maar kijk of een ooglaserbehandeling mogelijk is! Lees meer..