Hypnotherapie – wellicht de oplossing voor u?

Op verschillende punten in het leven komen we allemaal bepaalde obstakels tegen waar we mee worstelen. Voor iedereen zijn die obstakels weer anders: sommige mensen hebben een trauma te verwerken na een ingrijpende gebeurtenis. Weer anderen hebben last van paniekaanvallen, en veel mensen kampen op de een of andere manier met een verslaving. Dit zijn obstakels die het kunnen verhinderen om fijn in je vel te zitten en een goed leven te leiden. Soms drukken deze moeilijkheden erg op je en lijkt het lastig of misschien wel onmogelijk om zelf hier een weg uit te vinden. Hoe verander je iets wat binnen in je zit? Hoe kom je vooruit als je misschien eigenlijk jezelf aan het saboteren bent? Een van de opties is om naar een psycholoog te gaan, maar psychologen zijn vaak duur. Een psycholoog moet lang in jouw geest graven om de grond van het probleem te vinden, maar de oplossing is misschien veel simpeler. Zowel het probleem als de oplossing van het probleem zitten allang in jouw zelf, in je onderbewuste. De uitdaging is om de kern van dit probleem boven water te krijgen. Hypnotherapie is daar een geschikte methode voor. Therapeuten die geschoold zijn in hypnotherapie brengen de cliënt in een toestand van lichte trance, waarbij hij of zij de controle niet verliest. Door deze trance is het gemakkelijker om bij het onderbewuste te komen, en kan de cliënt communiceren wat er binnenin hem of haar gebeurt. De cliënt krijgt hierdoor meer inzicht in zijn of haar behoeften, gedrag, gedachten en mogelijkheden en op die manier kan de cliënt in het dagelijks leven beter omgaan met wat hem eerder tegenhield. Het gebeurt zelfs zeer vaak dat door hypnotherapie het probleem compleet verdwijnt. Hypnotherapie is daarom misschien wel de oplossing voor u.

Hypnotherapie in de hypnosepraktijk

De hypnosepraktijk die wij voeren kenmerkt zich door veiligheid en expertise. De therapeuten die bij ons de hypnotherapie begeleiden zijn allemaal officieel erkend en daardoor weet u zeker dat u bij ons in goede handen bent. Wij gebruiken alleen erkende en veilige technieken waarvan we weten dat ze werken. Allemaal goede redenen dus om voor hypnotherapie bij ons te kiezen! Daarnaast zijn onze hypnotherapeuten door het hele land gevestigd, en is er dus altijd een therapeut bij u in de buurt. Een ander voordeel van deze nationale aanpak is dat we altijd de gewenste expertise in huis hebben. Met andere woorden: als u een bepaalde klacht hebt, zal er altijd een therapeut zijn die u bij die specifieke klacht kan helpen.

Wat wij u kunnen bieden

Er zijn verschillende psychische of psychosomatische klachten waar de hypnotherapie van onze hypnosepraktijk u mee kunt helpen. Ook kan hypnotherapie uitkomst bieden als u bepaald gedrag wilt veranderen. Denk dan bijvoorbeeld aan het telkens maar weer op zoek gaan naar die chocoladereep, ook al heeft u daar eigenlijk geen zin in en weet u dat het niet goed voor u is. Ook overmatig drankgebruik is gedrag waar hypnotherapie uitkomst kan bieden. Meestal liggen aan deze gedragingen bepaalde gedachten, overtuigingen, ervaringen en emoties ten grondslag die lastig boven water te krijgen zijn in de normale toestand van de geest, waar het rationele denken de boventoon voert. Door middel van hypnotherapie worden deze onbewuste motivaties voor dit gedrag duidelijk en treedt er verandering op in het gedrag zelf. Een aantal voorbeelden van klachten waarbij de hypnosepraktijk kan helpen:

  • Faalangst
  • Impotentie
  • Rouwverwerking
  • Slaapproblemen
  • En nog veel meer.

Wilt u het obstakel wegnemen dat u belet voluit te leven? Neem dan gerust contact met ons op.