Hypnose inzetten als behandeling

Veel mensen kennen hypnose eigenlijk alleen maar als het trucje dat tijdens bepaalde theater- of televisieshows uitgevoerd wordt. Iemand wordt dan gehypnotiseerd en de hypnotiseur laat deze persoon dan vervolgens verschillende vreemde dingen doen, om het publiek aan het lachen te krijgen. Het is dan ook niet vreemd dat het bij velen vreemd in de oren zal klinken dat hypnose ook ingezet kan worden voor de behandeling van lichamelijke en geestelijke klachten. Door de automatische associatie die zij hebben met entertainment, is het lastig voor te stellen dat er ook op een serieuze manier met deze techniek gewerkt kan worden. Maar dat is zeker wel het geval. Natuurlijk kun je hiervoor niet terecht bij de eerste de beste hypnotiseur, maar heb je de hulp nodig van iemand die deze techniek echt in kan zetten voor het behandelen van fysieke of psychische klachten. Iemand die deze behandelmethode echt goed beheerst, kan door middel van hypnose jou van diverse problemen afhelpen. Bekijk daarom www.hypnose-praktijk.nl.

Wat kun je met hypnose behandelen?

Wat voor lichamelijke en geestelijke klachten kunnen er nu eigenlijk met hypnose behandeld worden? Het zal voor zich spreken dat botbreuken bijvoorbeeld geen mogelijkheid zijn, maar heel veel andere zaken kunnen door een hypnotherapeut wel aangepakt worden. alle zaken waarbij het onderbewuste een rol speelt, kunnen in principe behandeld worden. Dat dit voor psychische klachten kan helpen, lijkt waarschijnlijk al snel logisch. Zaken als vliegangst, faalangst en plankenkoorts zijn immers angsten waar niet direct een logische oorzaak achterzit. Vliegen is bijvoorbeeld vele malen veiliger dan autorijden en maar weinig mensen zullen echt een vliegtuigongeluk meegemaakt hebben. De vliegangst kan daardoor ook goed door hypnose behandeld worden, door het onderbewustzijn als het ware te vertellen dat het ongegrond is om bang te zijn om met een vliegtuig de lucht in te gaan. Dat ook fysieke problemen aangepakt kunnen worden, lijkt op het eerste gezicht minder logisch. Toch kan het heel goed ingezet worden, bijvoorbeeld bij dieetpogingen. Veel mensen die te veel eten zullen immers erkennen dat zij dit niet altijd doen omdat zij echt honger hebben, maar omdat ze wat willen snaaien of niet lekker in hun vel zitten. Door hypnose kan er bijvoorbeeld een virtuele maagband aangelegd worden, waardoor de maag eerder het sein afgeeft dat je vol zit en waardoor je dus minder zult gaan eten. Zo kan hypnotherapie je helpen bij je dieetpoging.

Kies een goede praktijk

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van zaken die door middel van deze therapie verholpen kunnen worden. Hypnose kan ook goed van pas komen bij bijvoorbeeld:

  • anorexia, boulimia of andere eetstoornissen
  • bedplassen
  • alcohol verslaving of binge drinking
  • seksuele problemen
  • stoppen met roken
  • traumaverwerking

Het zal voor zich spreken dat je voor een goede en effectieve behandeling wel echt een goede therapeut uit moet zoeken, het gaat immers vaak niet om de kleinste problemen. Zoek jij een goede hypnotherapeut, neem dan eens contact op met de Hypnose Praktijk. Hier werken allemaal zeer ervaren therapeuten die allemaal officieel erkend zijn als hypnotherapeut. Zij halen altijd zeer goede resultaten met hun behandelingen en je kunt bij hen daardoor rekenen op een hoge slaagkans. Natuurlijk is het wel zo dat niet iedereen geholpen kan worden met deze therapie, niet iedereen staat er voldoende voor open. Daarbij zijn ook niet alle klachten hiermee te verhelpen. Voor een overzicht van zaken waarbij zij jou van dienst kunnen zijn, kun je terecht op hun website. Wil jij deze behandelmethode echt een kans geven en lijd jij aan een van de klachten die zij kunnen verhelpen? Dan is het zeker de moeite waard om eens hypnotherapie bij de Hypnose Praktijk te volgen.