Het bedrijf voor chemische desinfectie

hollandbuilding - chemische desinfectie

Het kan een groot probleem zijn als u in uw waterinstallatie in uw huis of op het werk legionella bacteriën heeft. Deze bacterie kan u goed ziek maken en is bovendien zeker voor de wat zwakkere ouderen en kinderen erg gevaarlijk. Het kan daarom soms nodig zijn om een chemische desinfectie uit te voeren in uw waterinstallatie. Wij van Holland Building Maintenance zijn onder andere in dit proces gespecialiseerd en kunnen u altijd helpen als u op zoek bent naar een uitstekend bedrijf om een chemische desinfectie uit te voeren. Om het leidingwater weer veilig te maken kunt u rekenen op onze diensten. Het eerste wat wij echter doen is kijken of het ook lukt om de legionella bacterie uit te schakelen door thermische desinfectie. Dit proces werkt in het kort als het volgt en is in tegenstelling tot chemische desinfectie een mogelijk snelle oplossing. Door water in de leidingen te brengen dat warmer is dan 60 graden Celsius gaan de legionella bacteriën door en is het water weer veilig voor consumptie. Als deze methode echter niet werkt kan het nodig zijn om over te stappen naar chemische desinfectie. Zoals de naam al doet vermoeden werken we hierbij met chemicaliën die alle bacteriën doden. Dit gehele proces neemt ongeveer vier uur in beslag omdat het goed in moet werken en alle uithoeken van het watersysteem moet bereiken. Na een grondige spoeling aan het einde van de chemische desinfectie verwijderen wij alle sporen van de chemicaliën en de bacteriën zodat u weer met een vertrouwd gevoel van uw leidingwater gebruik kunt maken.

Chemische desinfectie als uitstekende oplossing

Omdat de bacteriën niet altijd allemaal doodgaan met de thermische desinfectie is het soms nodig om een chemische desinfectie uit te voeren. Wij doen dit onder andere door bij elk tappunt van uw watersysteem een waarschuwingskaart te plaatsen die aangeeft of er genoeg van het desinfectiemiddel in het water zit. Als dit overal het geval is, is dit een teken dat de chemische desinfectie alle waterleidingen in uw huis of bedrijf heeft bereikt. Dit laten we er vervolgens minimaal vier uur in zitten zodat u er zeker van kunt zijn dat alle bacteriën dood zijn. Na grondig naspoelen kunt u weer met een gerust hart het leidingwater drinken en er bijvoorbeeld mee douchen. Natuurlijk sluiten wij voordat wij beginnen met het proces eerst uw waterleidingsysteem af van het waternet. Dit om te voorkomen dat de chemicaliën zich verder verspreiden in het waternet. Uiteraard is het in essentie beter om te voorkomen dat te genezen en dus kunt u ook op ons bedrijf rekenen als u op zoek bent naar een partner voor beheer en onderhoud van uw watersysteem. Wij zorgen er dan voor dat problemen zoals met de legionella bacterie worden voorkomen door regelmatig controles uit te voeren en alles goed door te spoelen.

Wij helpen u bij totaalbeheer gebouwinstallaties en drinkwaterbeheer

Naast chemische desinfectie en zaken als beheer en onderhoud zijn wij er ook voor u om andere problemen op te lossen of te voorkomen. Wij doen dus zeker niet alleen legionellapreventie of het oplossen van hieraan gerelateerde problemen. Ook voor onder andere het volgende kunt u uitstekend bij Holland Building Maintenance terecht:

  • Binnenmilieu
  • Woninginspecties elektro-, gas- en water technische installaties
  • Inspecties en inventarisaties
  • Energielabels

Zoals u kunt lezen zijn wij van vele markten thuis. Wij zorgen graag voor veiligheid van al uw binnen installaties. Als u kortom op zoek bent naar een uitstekende partner op dit gebied dan kunt u op ons rekenen. Voor meer informatie over onze diensten, zoals de chemische desinfectie, kunt u natuurlijk terecht op onze website.