Hekwerk voor balkon

Hebben jullie een balkon bij jullie woning, dan is een hekwerk voor balkon een noodzakelijk product om over te beschikken. Het fijne van balkons is dat ze je de gelegenheid geven om lekker buiten te zitten, ook als je geen tuin hebt. Dat is natuurlijk heerlijk, want zo kun jij toch ook van het zonnetje genieten. Maar het moet natuurlijk wel veilig zijn. Zonder een hekwerk voor balkon, loop je altijd het risico dat iemand naar beneden valt. Je kunt dan nog zo voorzichtig te werk gaan, een ongeluk zit in een klein hoekje en dat wil je natuurlijk absoluut voorkomen. Het gaat immers ook niet om een kleine val, vaak bevind dit deel van de woning zich minstens op enkele meters hoogte, maar vaker nog op een veel grotere hoogte. Een val hier vanaf zal dan ook zeker tot grote problemen leiden. Zorg daarom altijd voor een stevig hekwerk voor je balkon, dat de juiste hoogte heeft en dat goed bevestigd is, zodat je er op kunt vertrouwen dat er niet zomaar ongelukken kunnen ontstaan.

Verschillende soorten hekwerk voor balkon

Als je zo eens rondkijkt naar de verschillende balkons bij jou in de buurt, dan zul je zien dat er vaak verschillende soorten hekwerken omheen geplaatst zijn. Waar kun je nu zoal uit kiezen? Je kunt kiezen voor de volgende soorten hekwerk voor balkon:

  • plankhekken
  • lamelhekken
  • plaathekken
  • glashekken
  • spijlhekken

Op het eerste gezicht lijken de varianten van plankhekken, lamelhekken en spijlhekken erg op elkaar. Ze bestaan allemaal uit smalle verticale delen die verbonden zijn met een horizontale balustrade. Tussen de verticale delen zit veel ruimte. Toch bestaan er ook verschillen. Bij de spijlhekken zijn de verticale onderdelen rondgevormd, in de vorm van een spijl. Bij de lamellen variant, gaat het om smalle, maar platte delen. Bij de plank variant zijn de verticale delen breder, in de vorm van een plank. Dit geeft het idee van een houten hek. Kies je voor een hekwerk voor balkon bestaande uit platen of glas, dan bedekt deze echt de gehele omtrek van het balkon. Bij glas zijn de platen helemaal dicht, bij plaatwerk gaat het vaak om metaal, waar eventueel perforaties in gemaakt kunnen worden. Zo zijn er dus verschillende varianten hekwerk voor balkon mogelijk en allemaal hebben ze zo hun voor- en nadelen.

J & B Almelo voor ruime keus

Wat voor soort hekwerk voor balkon jij ook zoekt, bij J & B Almelo kunnen ze het altijd leveren. Wat is voor jouw situatie nu de beste keus? Dat hang helemaal af van je eigen voorkeuren en wensen. Zo heb je met glazen hekwerken bijvoorbeeld dat je goed naar buiten kunt kijken, maar dat anderen ook bij jou op het balkon kunnen kijken. Tegelijkertijd biedt dit de zon veel ruimte om op jouw balkon te schijnen en houdt het de wind tegen. Lamellen, planken en spijlen bieden dan weer als voordeel dat de wind er lekker doorheen kan blazen, wat op hete dagen erg prettig kan zijn. Zo valt er voor ieder soort hekwerk voor balkon wel iets te zeggen en het ligt er maar net aan wat jouw situatie bij jouw woning is, wat daar het best bij past en waar jij je het prettigst bij voelt. Kijk gerust eens rond op de website van J & B Almelo voor afbeeldingen van de verschillende opties en vraag hen eens om advies. Zij hebben veel ervaring hiermee en weten daardoor goed welke variant het best past bij jouw wensen. Zoek jij een hekwerk voor balkon, dan is J & B Almelo dus het aangewezen bedrijf om naar toe te gaan!