Executive coaching

Als directeur of manager komt u vaak in aanraking met complexe vraagstukken en situaties. Dit gaat allemaal gepaard met de functie, maar soms zou een goede onafhankelijke sparringpartner handig zijn. In dit geval is executive coaching een uitkomst. Deze vorm van coaching wordt aangeboden door Different Coaching en is bedoeld voor managers en leiders op hoog niveau. Hierbij wordt rekening gehouden met leiders die tevens op internationaal niveau moeten opereren. Door te kunnen spreken met een coach die ook op datzelfde niveau gewerkt heeft, is het ideaal om daarmee uw huidige ervaringen te delen. Er zitten veel verantwoordelijkheden aan vast wanneer u de leiding heeft over een bedrijf. Vaak komt u voor beslissingen te staan die u verre van populaire maken en dan moet u sterk in uw schoenen staan. Daarnaast is het prettig helder te hebben voor uzelf waarom u tot deze beslissingen gekomen bent. Om dit inzichtelijk te krijgen, is het prettig om gebruik te maken van executive coaching.

Executive coaching, streven naar een hoger niveau

De top bereiken is al een prestatie op zich, op de top blijven ook. Hiervoor is het belangrijk om de eigen ontwikkeling altijd up to date te houden. Dit geldt voor de business van uw bedrijf, maar ook voor uw eigen ontwikkeling. Het inzicht wat u heeft, is bepalend voor de wijze waarop u leiding geeft aan uw bedrijf of divisie. Daarom is executive coaching ontwikkeld om leidinggevenden op hoog niveau te kunnen voorzien van een coach op hetzelfde niveau die weet wat erbij komt kijken bij een dergelijke functie. U wordt bijgestaan door een General Manager/CEO met internationale werkervaring in landen als Azië, VS en Europa en nu het bedrijf Different Coaching heeft opgericht. Executive coaching staat voor:

  • Meedenken zonder oordelen
  • Optreden als sparring partner
  • Adviseren op basis van zware leidinggevende en bestuurservaring

Denk hierbij niet alleen aan de ontwikkeling op persoonlijk niveau. Met deze coach is het ook mogelijk om werk gerelateerde zaken voor te leggen. Daarom is hiervoor een coach aangewezen die zelf op hoog niveau heeft gewerkt en te maken heeft gehad met beleidsmatige problematiek waar u als directielid mee te maken heeft. De beleidsplannen en strategische kwesties zijn voor haar zeker bekend en kunt u tevens aan haar voorleggen. Op persoonlijke en inhoudelijk niveau kan executive coaching bijdragen aan uw groei. Hier kunnen diverse aanleidingen voor zijn. Of u nou persoonlijk vastloopt in uw leiderschap of dat uw bedrijf een verandering moet doorstaan waar u goed op voorbereid wilt zijn. Welke situaties ook de aanleiding zijn, aarzel niet om een professional voor executive coaching in te schakelen. Different Coaching denkt graag met u mee en brengt u naar die nieuwe stap waar u naar streeft.

Overal in contact

Different Coaching biedt diensten als onder meer executive coaching door heel Nederland. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk in contact te komen met een van hun coaches. Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven, maar de afspraken kunnen door heel Nederland plaatsvinden. Voor mensen met een veeleisende functie is het voor te stellen dat het moeilijk is een afspraak te maken. Daarom biedt Different Coaching ook de mogelijkheid om de sessie online (via Skype) of als teleconference plaats te laten vinden. Ideaal als u veel in het buitenland moet zijn of veel onderweg bent. Dit maakt het ook mogelijk contact op te nemen met uw coach wanneer u onverwachts voor een moeilijke kwestie komt te staan. Mocht u dan in het buitenland zijn, dan kunt u online of telefonisch toch in contact komen met uw sparring partner. Voor meer informatie over executive coaching kunt u terecht op de website differentcoaching.nl.