Drank stoken

Heb jij wel eens overwogen om zelf aan de slag te gaan met drank stoken? Dit is een erg leuke hobby, die je veel plezier op kan leveren. Wat is hier nu zo leuk aan? Een groot voordeel van hiermee aan de slag gaan, is dat je een keur aan drankjes kunt maken en dat je ze helemaal aan je eigen voorkeur aan kunt passen. Je kunt je in het begin natuurlijk het beste houden aan al bestaande recepten, maar als je eenmaal wat ervaring op hebt gedaan en een beeld hebt van wat jij zelf lekker vindt, dan kun je natuurlijk ook helemaal je eigen unieke drank stoken. Je kunt variëren met bijvoorbeeld fruit, maar ook met kruiden of specerijen. Zo kun je een smaakvariant creëren die je in geen enkele winkel krijgen kunt. Zo heb je niet alleen iets om zelf van te genieten, maar je hebt ook altijd iets bijzonders in huis om je gasten voor te zetten. Een ander voordeel van je eigen drank stoken, is dat dit uiteindelijk voordeliger is dan flessen drank in de winkel kopen. Natuurlijk heb je eerst aanschafkosten van de attributen die je hiervoor nodig hebt, maar op den duur ben je echt goedkoper uit.

Drank stoken in distilleerketel

Het zal voor zich spreken dat als je zelf drank stoken wilt, dat je dan wel over de juiste materialen hiervoor moet beschikken. Het belangrijkste punt hierbij is het kiezen van de juiste distilleerketel of zelf een goed exemplaar in elkaar zetten. Online kun je diverse manieren vinden om zelf een ketel te maken, maar koop je een kant-en-klare stookketel, dan weet je natuurlijk wel zeker dat deze helemaal goed in elkaar zitten. Drank stoken kun je het beste doen in een koperen distilleerketel. Koper is erg sterk en kan goed tegen hitte, wat nodig zal zijn om een goed distillaat te kunnen krijgen. Ga je op zoek naar een distilleerketel, dan zul je zien dat deze te krijgen zijn in verschillende uitvoeringen. Er bestaan in de eerste plaats verschillen in model, zo kun je voor het maken van whisky bijvoorbeeld het best kiezen voor een stookketel die speciaal voor deze drank gemaakt is. Daarnaast verschillen de ketels wat betreft inhoud, er zijn kleinere en grotere modellen verkrijgbaar. Een goede drank stoken die lekker zal smaken, begint dus bij het uitzoeken van een ketel die aan de hoogste kwaliteiteisen voldoet.

Alle benodigdheden vind je bij Drankstoken.nl

Naast een distilleerketel heb je nog een aantal zaken nodig voordat je aan de slag kunt gaan met drank stoken. Zo kun je bijvoorbeeld eigenlijk niet zonder:

  • alcoholmeter
  • turbogist
  • koperen reinigingsdoekjes

Een extra kookplaat hiervoor is ook wel handig, hoewel je natuurlijk ook een kookplaat kunt gebruiken die je al in huis hebt. Waar vind je nu dit soort producten? Alles wat je nodig hebt voor drank stoken kun je kopen bij Drankstoken.nl, de specialist op dit gebied. Van distilleerketels, wijnvaten en likeurvaten tot de nodige accessoires. Een groot voordeel van zaken doen met deze winkel is dat je bij hen alleen distilleerketels en andere producten vindt van de hoogste kwaliteit. Zo weet je zeker dat je drankjes niet zullen mislukken doordat je inferieure materialen hebt gebruikt. Een ander pluspunt van deze zaak is dat alles bij hen zeer scherp geprijsd is. Als je zelf aan de slag wilt gaan met drank stoken, dan is dit dus echt de juiste webwinkel om naar toe te gaan. Zij hebben zelf een passie voor het maken van de lekkerste drankjes, dus zij weten hoe belangrijk het is om over de juiste materialen te beschikken!