Dobbelspel is altijd leuk

Zoek jij naar een spel dat altijd leuk is om te doen, waar je weinig over hoeft na te denken en waarbij niet een hele waslijst aan spelregels komt kijken? Dan moet je zeker kiezen voor een dobbelspel! De meeste van deze spelletjes zijn vrij eenvoudig en hebben maar een paar spelregels die in acht genomen hoeven te worden. Je hoeft er niet al te veel bij na te denken en hoe het spel verloopt is grotendeels afhankelijk van hoeveel geluk jij hebt met het werpen van de dobbelstenen. Dat maakt dat een dobbelspel voor veel verschillende gelegenheden heel geschikt is. Je kunt het bijvoorbeeld heel goed gebruiken als jullie willen kletsen, maar tegelijkertijd ook een spelletje willen spelen. Het vraagt vaak niet al je aandacht en geeft je daardoor nog wat ruimte voor een gesprek. Daarnaast is het zo dat dergelijke spellen ook ideaal zijn voor momenten waarop je weinig tijd en gelegenheid hebt om spelregels uit te leggen en een spel te leren kennen. Denk dan bijvoorbeeld aan een introductiedag van een nieuwe studie. Heb je een dobbelspel bij de hand, dan kun je even de aandacht verschuiven van het elkaar leren kennen naar gezellig met elkaar wat spelen, zonder dat je hiervoor eerst een compleet boekwerk met regels door hoeft te nemen. Bekijk snel de website https://www.spellenrijk.nl/ voor alle spellen.

Een dobbelspel kiezen

Als je denkt aan een dobbelspel, dan kunnen er verschillende soorten spelletjes in je gedachten komen. Een van de bekendste opties is natuurlijk Yahtzee, waarvoor je eigenlijk niet meer nodig hebt dan een set dobbelstenen en een papier om de score bij te houden. Maar ook voor andere spellen heb je vaak niet heel veel meer nodig en ook dat is natuurlijk prettig, dat maakt dat een dobbelspel altijd nog in je tas past en gemakkelijk meegenomen kan worden naar bijvoorbeeld je vakantieadres. Naast Yahtzee zijn er tegenwoordig nog heel veel meer opties, variërend van gewone dobbelstenen met getallen, tot exemplaren met letters of figuurtjes er op. Ook het doel van ieder spel is natuurlijk weer anders, net als het aantal spelers waar je het mee speelt. Waar je bij sommige echt met twee personen tegenover elkaar zit, kun je bij andere wel tegen zes of zeven anderen spelen. Deze laatste zijn dus ook heel geschikt voor als je met grotere groepen bent, dan kan ieder bepalen of hij wel of niet mee wil spelen en hoeft niemand genoegen te nemen met enkel toekijken. Die grote variatie zorgt er voor dat er eigenlijk voor iedere situatie en voor ieders voorkeur wel een geschikt dobbelspel te krijgen is!

Kies jouw favoriet bij Spellenrijk

Zoek jij een leuk dobbelspel, dan moet je absoluut eens een kijkje nemen in de webshop van Spellenrijk! Spelletjes zijn niet in heel veel winkels meer te koop en als ze er al zijn, dan is het aanbod helaas vaak beperkt. Maar dat is bij deze webshop niet het geval, zij bieden meer dan honderd verschillende varianten! Daardoor kun je bij hen altijd wel iets leuks vinden. Hoe vind jij nu je weg in hun ruime collectie? Je kunt daar natuurlijk gewoon doorheen bladeren, maar je kunt ook gebruik maken van het keuzemenu en daar aanvinken aan wat voor voorwaarden het dobbelspel van jouw voorkeur moet voldoen. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • hoe lang mag één spel duren?
  • hoeveel spelers moeten er aan mee kunnen doen?
  • voor welke leeftijdscategorie moet het geschikt zijn?
  • hoe duur mag het spel zijn?

Op die manier kun jij snel binnen het aanbod een selectie maken van spelletjes die bij jou passen. Zo vindt iedereen dus bij Spellenrijk eenvoudig een dobbelspel dat goed bij hem past!