Degelijke zonweringen voor je kinderen

Veel Nederlanders besteden weinig aandacht aan de zon. We smeren ons eigenlijk niet in als we naar het strand gaan, spenderen moeiteloos tientallen uren in een hangmat in de tuin en overdag gooien we alle gordijnen open. Natuurlijk is het goed om te genieten van een mooie dag, maar het is wel belangrijk om te zorgen voor voldoende schaduw. Met name kinderen, die in de regel meer tijd buiten doorbrengen, moeten goed beschermd worden. Je kunt niet nagaan of je kind zich tijdens het spelen goed insmeert, maar je kunt wel zorgen voor voldoende zonweringen binnenshuis. Zonwering is een verzamelnaam voor diverse producten die zonnestralen tegenhouden. Je kunt hierbij denken aan zonneschermen, screens, markiezen, uitvalsschermen, of buitenjaloezieën. De voordelen van zonweringen zijn eindeloos:

  • Geen hinderlijke lichtinval
  • Goede bescherming tegen uv-straling
  • Aangename temperatuur binnenshuis

Om te beginnen zorgen goede zonweringen dat je geen last hebt van lichtinval. Een goed geplaatst zonnescherm voorkomt bijvoorbeeld veel irritatie. Wil je lekker tv kijken zonder reflectie op je scherm? Geen enkel probleem! Heerlijk in bed liggen zonder vervelende lichtstralen in je ogen? Is geregeld! Met een goed zonnescherm bespaar je jezelf een hele hoop frustratie! Het oplossen van deze problemen heeft een positief effect op je gezondheid: je maakt je minder druk en kunt heerlijk ontspannen in je eigen huis. Een tweede reden om zonweringen in huis te halen is bescherming. Een zonnescherm of markies beschermt tegen schadelijke uv-straling. Je huid wordt niet langer blootgesteld aan 100% ultraviolette straling, maar aan slechts 10%. Dit is met name belangrijk voor je kinderen, die ook buiten het huis de nodige uv-straling te verduren krijgen. Heb je een buitenberoep, of ga je gewoon graag even een blokje om, dan is het essentieel dat je binnenshuis goed beschermd bent tegen blootstelling. Tot slot: een huis op het zuiden kan in de zomer erg warm worden. De zon schijnt de hele dag naar binnen en de temperatuur kan oplopen tot ver boven de 25 graden Celsius. Dat is geen comfortabele temperatuur, zeker niet om bij te slapen. Goede zonweringen zorgen dat je huis lekker koel blijft, hoe warm het buiten ook wordt. Je kunt heerlijk inslapen en de volgende dag weer fris en fruitig aan de slag.

Het installeren van zonweringen

Je kunt kiezen om je zonweringen zelf te installeren, of dit door professionals te laten doen. In sommige gevallen, zoals met zonneschermen, is installatie vrij eenvoudig. Je kiest een geschikte plek en plaatst het scherm. Wanneer je dit niet te stevig vastzet, is het scherm constant te verplaatsen. Markiezen en buitenjaloezieën zijn een stukje lastiger. Hiervoor moet eerst een ophanginstallatie gemonteerd worden. Voor jaloezieën is dit meestal een gordijnrail, bij markiezen zijn verschillende opties mogelijk. Weet goed waar je aan begint. Wanneer je de rail niet goed installeert, kan het zijn dat je niet optimaal beschermd bent. Je hebt dan wel de juiste producten in huis, maar kunt hier niet optimaal gebruik van maken. Wil je graag hulp bij de montage, neem dan contact op met een deskundig installatiebedrijf. Binnen enkele uren zijn je zonweringen klaar voor gebruik!

Uitmuntende kwaliteit

Bij Sungo vind je de beste zonweringen, tegen de laagste prijzen. Dit bedrijf is al jaren werkzaam in de branche en weet dus precies wat het beste werkt in jouw situatie. Vind je het lastig om te bepalen of je markiezen of buitenjaloezieën wilt? Neem dan gerust contact op! Een werknemer zal bij je langskomen om de situatie te bekijken. Vaak kan dan ter plekke een advies worden gegeven. In sommige gevallen is zelfs een telefoongesprek afdoende. Je vindt het telefoonnummer van Sungo op hun website, http://www.sungo-zonwering.nl/.