Aan de slag met epdm rubber

Het werd enkele maanden geleden toch wel heel erg duidelijk dat we een nieuw dak nodig hadden op ons huis. Al maandenlang, of misschien was het inmiddels zelfs al jarenlang, hadden we problemen met het dak. Van lekkages tot andere situaties, we werden er langzaam helemaal gek van. Het was inmiddels gewoon niet leuk meer en we wilden dan ook zo snel mogelijk van deze problemen af. Maar dit was makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben de ene na de andere loodgieter langs laten komen, maar geen enkele kon ons echt van de problemen die we hadden afhelpen. En dus werd het tijd om het over een andere boeg te gooien. Omdat we inmiddels al een hele hoop geld besteed hadden hieraan wilden we het het liefst zo goedkoop mogelijk houden. En hiermee kwamen we terecht op de website https://www.epdmxl.nl/. Hier verkopen ze epdm rubber, het materiaal om als dakbedekking te gebruiken.

  • Lange levensduur
  • Weinig onderhoud
  • Lage aanschafprijs

Een van de eerste dingen die ons opviel toen we rond aan het kijken waren op de website van dit bedrijf was dat de prijs van het epdm rubber dakbedekking heel erg mee leken te vallen. In eerste instantie dachten we dat we gewoon iets over het hoofd zagen, maar dit was zeker niet het geval. Als je op zoek bent naar een goedkope soort dakbedekking, dan is epdm rubber zeker het materiaal waar je voor moet kiezen.

Het aanschaffen van epdm rubber

De aanschafkosten van epdm rubber vielen dus heel erg mee, maar dit zijn natuurlijk niet de enige punten waar je naar kijkt als je op zoek bent naar een nieuwe dakbedekking. Tenslotte hadden we al een heleboel problemen met ons huidige dak, dit wilden we absoluut niet herhalen met ons nieuwe dak. We zijn dan ook goed gaan rondkijken of epdm rubber wel de juiste keuze voor ons was. Zo leerden we dat er twee varianten zijn van epdm rubber, de Amerikaanse en de Europese variant. Beide zijn erg goed, maar de Europese variant levert je net iets meer voordelen op. Deze versie is namelijk niet bewerkt met talk en daarom hoef je op minder onderhoud te rekenen en hoef je ook niet na te denken of het materiaal bewerkt moet worden voordat je ermee aan de slag gaat. Dit is namelijk niet nodig. Zo vallen de kosten voor het leggen van deze dakbedekking nog lager uit. Wat wij ook een groot voordeel vonden is dat we makkelijk zelf aan de slag konden met epdm rubber.

Alles in een keer kopen

Op de website van het bedrijf EPDM XL verkopen ze alles wat je nodig hebt op het gebied van epdm rubber. Dit maakte het voor ons wel heel erg makkelijk om onze keuze te maken. Wie wil er nu niet in een keer voorzien zijn van alles wat ze nodig hebben op dit gebied? Je kunt ervoor kiezen om zelf alles bij elkaar te zoeken. Dit hoeft overigens helemaal niet zo moeilijk te zijn, want je vindt voldoende informatie op de website om te bepalen wat het handigst is voor jou en hoe je hiermee aan de slag moet gaan. Ze verkopen hier echter ook totaalpakketten. Hier zijn wij uiteindelijk voor gegaan. Op die manier weet je zeker dat je alles hebt wat je nodig hebt zonder dat je hier teveel over na hoeft te denken. Inmiddels ligt de epdm rubber al bij ons op het dak en we hebben geen enkel probleem er meer mee gehad. En we kunnen je vertellen dat dat een enorme verademing is! Lees meer..